Regels CMV toernooien

Algemeen wedstrijdreglement van Kempen Volleybal Plan (KVP).

1. Iedere coach meldt zich in het begin van het toernooi bij de wedstrijdleiding, zo weten zij of alle teams aanwezig zijn.
  2. Er worden 2 sets van 7 minuten (nivo 1-2-3) gespeeld, met wisseling van helft en zonder time-outs. Bij nivo 4-5-6 wordt 2x 10 minuten gespeeld.
  3. Tussen de wedstrijden zit verplicht 2 minuten rust.
  4. Begin- en eindsignaal van de wedstrijden worden centraal gegeven. De rally die bezig is telt niet meer mee bij geven van eindsignaal. Alle wedstrijden beginnen en eindigen dus gelijktijdig.
  5. Het eerstgenoemde team op het wedstrijdbriefje krijgt de eerste set de serve; het andere team krijgt de eerste serve in de tweede set.
  6. Voor elke gewonnen set worden 2 punten toegekend. Bij een gelijkspel in een set krijgt ieder team 1 punt.
  7. Bij gelijke eindstand in de poule geldt het volgende voor bepaling van de uiteindelijke volgorde: - het onderlinge resultaat/de onderlinge resultaten in sets - het setpuntensaldo van de onderlinge wedstrijd(en) - het setpuntensaldo van alle wedstrijden - het lot.
  8. Als een team na het startsignaal niet of niet compleet aanwezig is, krijgt de tegenstander 5 punten (het te laat komende team staat dan met 5 punten achter, komt het team helemaal niet opdagen dan wint het andere team uiteraard).
  9. Behandel de scheidsrechters en tellers met respect, zij staan immers op hun vrije zondag te fluiten en te tellen voor jullie. Mocht er toch commentaar geleverd (moeten) worden, richt dit s.v.p. aan de wedstrijdleiding.
  10. In gevallen waarin dit reglement niet voorziet, beslist de wedstrijdleiding.
  11. Er worden, tijdens het toernooi, geen ballen uitgedeeld om op de vrije velden te gaan spelen.
  12. Medaillewinnaar is:
    - Poule van 4 teams: finale wedstrijden binnen de zelfde poule houden dus: de 4e wedstrijd is de finale wedstrijd en de winnaar van nr. 1 tegen nr. 2 van eenzelfde poule is de medaille winnaar (er worden dus 4 wedstrijden gespeeld die meetellen voor de medaille).

- Poule van 5 teams: na 4 wedstrijden is er een poulewinnaar en die wint ook de medaille.

- Poule van 3 teams: er wordt een dubbele competitie gespeeld. Na 4 wedstrijden is er een poulewinnaar en die wint de medaille.